UhmrLogo4PrintSmall.png

Сателитски мониторинг, 3 часа (MSG2-d00-009) на карта

Печати
Оценка од корисникот: / 69
НајлошоНајдобро 

Последнa состојба следена со сателитски мониторинг:

google earth Види со Google Earth

 

{mosmap kml='http://217.16.74.182/images/stories/art/prognoza/denesd009000800mk.kml'}

 

 

Последни измерени податоци:

Измерени вредности
 
Од мерната мрежа
 
Објаснување
Податоците се измерени на мрежата на мерни места на УХМР кои имаат синоптичка програма за работа. Оваа програма опфаќа постојано набљудување и постапки на мерења на секои 3 часа, и тоа во последените десет минути од терминот. Извештаи за резултатите се составуваат во вид на шифрирана порака и се испраќаат кон УХМР. Термините се одредени според правилата на СМО, и тоа почнувајќи од 00:00 UTC (така се означува првата временска зона која започнува од Гринич меридијанот и некаде се бележи како GMT). Локалното време кај нас е Централно европско време CET = UTC + 1, со корекцијата заради летното сметање на времето (+1 час во летниот период).
 
 

 

За да преминете во 3Д одберете ја можноста "Earth" (горе, најдесно на мапата). Потоа држете притиснато "Ctrl", или "Shift" и влечете преку мапата. Ако прескокот во 3Д не ви функционира, инсталирајте го Google Earth plugin додатокот наменет токму за вашиот пребарувач.

Обновувањето на материјалите е според ритамот на достапност!

Share/Save/Bookmark