UhmrLogo4PrintSmall.png

Метеограми 48 часа (WRF, Мк)

Печати
Оценка од корисникот: / 114
НајлошоНајдобро 

Графичките продукти се резултат од работата на еден потполно автоматизиран систем за нумеричко моделирање на времето (моделот е активен неколку години во УХМР). Официјалната прогноза ја подготвуваат синоптичари кои критички ги анализираат резултатите од работењето на повеќе нумерички модели (некои од тие податоци се достапни само за националните метеоролошки служби) и во одредена мера се раководат и од своето повеќегодишно искуство.

 

Метеограми за повеќе локации (одберете од јазичињата):

Градови
 
 
Езера
 
 
Планини
 
 
 

 

 

За да го видите метеограмот за тековните 48 часа (сметајќи од полноќ) за одбрана локација застанете со глувчето врз некоја од намалените слики и почекајте да се појави името на локацијата и притиснете еднаш со глувчето за да го видите метеограмот.

Обновувањето на материјалите е секојдневно, околу 13 часот по локално време (работењето на нумеричките модели бара големи ресурси а создавањето на графички материјали дополнително го зголемува потребното време на работа)!

Share/Save/Bookmark