UhmrLogo4PrintSmall.png

Резултати во медицинска метеорологија

Печати
Оценка од корисникот: / 84
НајлошоНајдобро 

Во овој дел од порталот на УХМР можете постојано да ја следите вредноста на индексот на негативно влијание на времето. Овој индекс е резултат на повеќегодишни следења на поврзаноста на времеските состојби и симптомите кои ги чуствуваме.

Важно е да се знае дека временските состојби со своите карактеристики само ги засилуваат симптомите кои луѓето ги чуствуваат.

 

Претставување пред стручната јавност:

Начинот на кој е добиен овој резултат е сосема оргинален и се состои, од процес на обработка на податоци од резултати на работа на нумерички модели за прогноза на време, па се до готови продукти од областа на медицинска метеорологија. Сепак треба да се напомене, дека на ова поле во светот постојат повеќе обиди со различен простап.

 

Ова е уште еден продукт на порталот на Управата за хидрометеоролошки работи со кој се води сметка за дел од корисниците кои имаат здравствени проблеми. Добро е да се знае дека некои особености на временските состојби само ги засилуваат симптомите кои се резултат на здравствените проблеми).

Материјалите се создаваат во претпладневните часови, еднаш од прогностичките материјали од претходниот ден, анешто подоцна и од најновите прогностишки материјали од тековниот ден!

Share/Save/Bookmark