UhmrLogo4PrintSmall.png

УХМР активно и на 17 СМО конгрес

Shtyp
Renditja e përdoruesit: / 0
DobëtMirë 
Nuk ka përkthime në dispozicion.

17thWMOCongressGeneva2505–1206-2015

УХМР зема активно учество на 17 Конгрес на Светската Метеоролошка Организација. Директорот на УХМР, м-р Оливер Ромевски (воедно постојан претставник на Светската метеоролошка организација во Македонија) учествуваше во некои од сесиите на Конгресот.

На Конгресот за нов претседател на СМО е избран г-дин Петери Талас.

Share/Save/Bookmark