Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Актуелно

УХМР на Meteoalarm.eu

Печати
Оценка од корисникот: / 87
НајлошоНајдобро 

Предупредувања за денес

Extrime   high temperatureExtreme low temperatureThunderstormsForestfire

Од 14 октомври 2011 година, Република Македонија започна редовно да објавува предупредувања на порталот  Meteoalarm.eu кој е дел од Европската иницијатива Еуметнет (здружение на европските национални метеоролошки сервиси).

Благодарение на овој сервис кој и понатаму ќе се збогатува со услуги, поефикасно ќе можете да да ги планирате вашите потреби при патувањата, но и се друго што може да ви биде попречено од временските услови.

Повеќе...

Посета од ЕУМЕТНЕТ на УХМР

Печати

 

На 28. септември 2011 г. во работна посета на Националната метеоролошка служба на Република Мекедонија ќе допатува Г-н. Стив Нојс, Извршен Директор на ЕУМЕТНЕТ.

Како дел од посетата Г-н. Стив Нојс накусо ќе ја претстави идејата за ЕУМЕТНЕТ како мрежа на националните метеоролошки сервиси. Во текот на посетата почитуваниот гост ќе бидезапознаен со работата и организацијата на УХМР, носител на овие активности во Република Македонија.

 

Започна одделот за фото галерии

Печати
Оценка од корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 

Со деновите на водите и метеорологијата, 22 и 23 март, активно започна да работи и одделот за управување со дигитализиран фото материјал.

 

Сите галерии:

Наши најпосетени содржини

Печати
Оценка од корисникот: / 100
НајлошоНајдобро 

Интересот за содржините можете да го следите преку постојано обновуван резултат во вид на "повеќебојна пита".

22 и 23 март 2011 g.

Печати
Оценка од корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

22 март - Светски ден на водите!
23 март Светски ден на метеорологијата!

Download Video: MP4, WebM, Ogg
HTML5 Video Player by VideoJS

Обраќање на Г-дин Мишел Жаро, претседател на Светската метеоролошка организација.

Постер објавен како придружен материјал на одбележувањето на овогодинешните празници

Повеќе Артикли...

Страница 7 од 8

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 1059 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Медиа центар - Актуелно