Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Нумерички модели

Нумерички модели

Филтер по Наслови 
Прикажи # 
# Наслов на артиклот Кликови
1 Облачност (НММ, Мк.) 51533
2 Врнежи и струење на воздухот (НММ, Mk.) 54100
3 Температура на воздухот на 2м. (НММ, Мк.) 55762
4 Индекс на нестабилност (НММ, Мк.) 48029
5 Облачност (НММ, Ев.) 44004
6 Врнежи и струење на воздухот (НММ, Ев.) 40779
7 Температура на воздухот на 2м. (НММ, Ев.) 55365
8 Индекс на нестабилност (НММ, Ев.) 40022

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 697 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Прогноза - Моделирање на времето - Нумерички модели NMM