Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Резултати во медицинска метеорологија

Shtyp
Renditja e përdoruesit: / 84
DobëtMirë 
Nuk ka përkthime në dispozicion.

Во овој дел од порталот на УХМР можете постојано да ја следите вредноста на индексот на негативно влијание на времето. Овој индекс е резултат на повеќегодишни следења на поврзаноста на времеските состојби и симптомите кои ги чуствуваме.

Важно е да се знае дека временските состојби со своите карактеристики само ги засилуваат симптомите кои луѓето ги чуствуваат.

 

Претставување пред стручната јавност:

Начинот на кој е добиен овој резултат е сосема оргинален и се состои, од процес на обработка на податоци од резултати на работа на нумерички модели за прогноза на време, па се до готови продукти од областа на медицинска метеорологија. Сепак треба да се напомене, дека на ова поле во светот постојат повеќе обиди со различен простап.

 

Ова е уште еден продукт на порталот на Управата за хидрометеоролошки работи со кој се води сметка за дел од корисниците кои имаат здравствени проблеми. Добро е да се знае дека некои особености на временските состојби само ги засилуваат симптомите кои се резултат на здравствените проблеми).

Материјалите се создаваат во претпладневните часови, еднаш од прогностичките материјали од претходниот ден, анешто подоцна и од најновите прогностишки материјали од тековниот ден!

Share/Save/Bookmark
Nuk ka përkthime në dispozicion.

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Kemi 961 vizitorë n'linjë

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

e-DPHM (buletini elektronik)You are here: Media qendra - Aktuale - Резултати во медицинска метеорологија
Share/Save/Bookmark