Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Резултати во медицинска метеорологија

Печати
Оценка од корисникот: / 84
НајлошоНајдобро 

Во овој дел од порталот на УХМР можете постојано да ја следите вредноста на индексот на негативно влијание на времето. Овој индекс е резултат на повеќегодишни следења на поврзаноста на времеските состојби и симптомите кои ги чуствуваме.

Важно е да се знае дека временските состојби со своите карактеристики само ги засилуваат симптомите кои луѓето ги чуствуваат.

 

Претставување пред стручната јавност:

Начинот на кој е добиен овој резултат е сосема оргинален и се состои, од процес на обработка на податоци од резултати на работа на нумерички модели за прогноза на време, па се до готови продукти од областа на медицинска метеорологија. Сепак треба да се напомене, дека на ова поле во светот постојат повеќе обиди со различен простап.

 

Ова е уште еден продукт на порталот на Управата за хидрометеоролошки работи со кој се води сметка за дел од корисниците кои имаат здравствени проблеми. Добро е да се знае дека некои особености на временските состојби само ги засилуваат симптомите кои се резултат на здравствените проблеми).

Материјалите се создаваат во претпладневните часови, еднаш од прогностичките материјали од претходниот ден, анешто подоцна и од најновите прогностишки материјали од тековниот ден!

Share/Save/Bookmark

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 618 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Медиа центар - Актуелно - Резултати во медицинска метеорологија
Share/Save/Bookmark