Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

ECMWF ACCS-17, Подгорица, Црна Гора

Печати
Оценка од корисникот: / 16
НајлошоНајдобро 

Како придружна членка на ECMWF (Европски центар за среднорочна прогноза) со седиште во Рединг (Велика Британија), УХМР зема учество на средбата на 17 октомври во Подгорица, Црна Гора. На годишната средба на Советодавниот комитет на земјите со придружен статус беа разгледани повеќе прашања.

 

 

Меѓу повеќето прашања претставена е стратегијата на развој на центарот во оваа декада,но и акцент беше поставен и на проблемите кои сегашните придружни членки ги имаат, како и некои насоки за патот до полноправно членство.

Share/Save/Bookmark

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 1125 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Прогноза - Информатика и техника - ECMWF ACCS-17, Подгорица, Црна Гора
Share/Save/Bookmark