Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Автоматски мет. станици

Печати
Оценка од корисникот: / 55
НајлошоНајдобро 

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО
Последни измерени податоци од мрежа на автоматски метеоролошки станици.

Вчитување на податоци...
0
ИМЕ ДЕН ВРЕМЕ ПРИТ ТЕМП ВЛАГ БРЗИН ПРАВЕЦ ДОЖД
------------------------- ---------- ----- ----- ----- ---- ----- ----------------- -----
Ѓуриште/Свети_Николе 17.03.2018 15:00 13.5 056 12.2 југоисток 00.0
Ѓуриште/Свети_Николе 17.03.2018 16:00 13.0 060 11.5 југоисток 00.0
Ѓуриште/Свети_Николе 17.03.2018 17:00 12.5 065 11.8 југ-југоисток 00.0
Јажинце 17.03.2018 15:00 14.0 / 00.0
Јажинце 17.03.2018 16:00 13.7 / 00.0
Јажинце 17.03.2018 17:00 13.4 / 00.0
Јасен 17.03.2018 15:00 12.8 043 09.7 југ 00.0
Јасен 17.03.2018 16:00 12.5 044 07.9 југ 00.0
Јасен 17.03.2018 17:00 11.9 046 05.9 југ-југозапад 00.0
Берово 17.03.2018 15:00 18.0 037 03.2 југ-југоисток 00.0
Берово 17.03.2018 16:00 16.4 041 02.1 југоисток 00.0
Берово 17.03.2018 17:00 15.1 046 03.1 југоисток 00.0
Битола 17.03.2018 15:00 0931 22.5 028 07.3 југ-југозапад 00.0
Битола 17.03.2018 16:00 0931 22.1 028 05.9 југ-југозапад 00.0
Битола 17.03.2018 17:00 тишина
Валандово 17.03.2018 15:00 0989 19.8 053 04.8 југоисток 00.0
Валандово 17.03.2018 16:00 0989 18.2 059 03.5 југоисток 00.0
Валандово 17.03.2018 17:00 0988 17.6 060 03.0 југоисток 00.0
Велес 17.03.2018 15:00 0971 18.4 048 04.0 југоисток 00.0
Велес 17.03.2018 16:00 0971 17.8 051 04.7 југоисток 00.0
Велес 17.03.2018 17:00 0970 17.9 050 04.4 југоисток 00.0
Виница 17.03.2018 15:00 20.4 034 14.4 југ-југоисток 00.0
Виница 17.03.2018 16:00 19.7 035 08.5 југ 00.0
Виница 17.03.2018 17:00 19.0 037 00.0 тишина 00.0
Водоча/Струмица 17.03.2018 15:00 18.9 046 02.0 југ-југозапад 00.0
Водоча/Струмица 17.03.2018 16:00 18.2 050 01.7 запад-северозапад 00.0
Водоча/Струмица 17.03.2018 17:00 18.2 049 02.0 запад-северозапад 00.0
Водоча_Брана 17.03.2018 15:00 16.1 / 00.0
Водоча_Брана 17.03.2018 16:00 16.1 / 00.0
Водоча_Брана 17.03.2018 17:00 15.5 / 00.0
Градско 17.03.2018 15:00 0976 18.5 048 09.1 југоисток 00.0
Градско 17.03.2018 16:00 0975 18.6 047 09.2 југоисток 00.0
Градско 17.03.2018 17:00 0975 18.2 050 09.1 југоисток 00.0
Иловица 17.03.2018 15:00 19.5 036 10.0 југ-југоисток 00.0
Иловица 17.03.2018 16:00 20.1 035 11.4 југ-југоисток 00.0
Иловица 17.03.2018 17:00 18.9 039 10.0 југ-југоисток 00.0
Кавадарци 17.03.2018 15:00 0971 18.5 049 04.5 исток 00.0
Кавадарци 17.03.2018 16:00 0970 18.1 049 04.3 исток-југоисток 00.0
Кавадарци 17.03.2018 17:00 0970 17.8 051 04.5 исток-југоисток 00.0
Карго_аеродром/Штип 17.03.2018 15:00 0968 18.9 047 07.5 исток-југоисток 00.0
Карго_аеродром/Штип 17.03.2018 16:00 0967 18.4 049 06.6 исток-југоисток 00.0
Карго_аеродром/Штип 17.03.2018 17:00 0966 17.2 056 11.5 југоисток 00.0
Костурино/Струмица 17.03.2018 15:00 16.8 / 00.0
Костурино/Струмица 17.03.2018 16:00 16.0 / 00.0
Костурино/Струмица 17.03.2018 17:00 15.5 / 00.0
Кочани 17.03.2018 15:00 0961 21.3 035 05.5 југ-југоисток 00.0
Кочани 17.03.2018 16:00 тишина
Кочани 17.03.2018 17:00 тишина
Крива_Паланка 17.03.2018 15:00 0920 19.6 034 08.9 југ-југоисток 00.0
Крива_Паланка 17.03.2018 16:00 0919 18.9 036 04.6 југоисток 00.0
Крива_Паланка 17.03.2018 17:00 тишина
Крушево 17.03.2018 15:00 15.6 045 02.4 југ-југозапад 00.0
Крушево 17.03.2018 16:00 15.6 047 01.5 југ 00.0
Крушево 17.03.2018 17:00 14.6 048 02.2 југ 00.0
Лазарополе 17.03.2018 15:00 0852 12.8 045 07.8 југоисток 00.0
Лазарополе 17.03.2018 16:00 0852 12.9 043 06.5 југоисток 00.0
Лазарополе 17.03.2018 17:00 0852 12.6 043 05.4 југ-југоисток 00.0
Маврови_Анови 17.03.2018 15:00 0857 12.2 050 00.8 север 00.0
Маврови_Анови 17.03.2018 16:00 0857 11.8 050 02.9 исток-североисток 00.0
Маврови_Анови 17.03.2018 17:00 0857 10.9 054 02.2 север-североисток 00.0
Македонски_Брод 17.03.2018 15:00 21.1 026 02.5 југоисток 00.0
Македонски_Брод 17.03.2018 16:00 20.4 027 01.4 југ 00.0
Македонски_Брод 17.03.2018 17:00 19.5 028 02.1 исток-југоисток 00.0
Ново_Село/Струмица 17.03.2018 15:00 0967 22.0 031 07.5 исток 00.0
Ново_Село/Струмица 17.03.2018 16:00 0967 21.1 034 08.2 исток-југоисток 00.0
Ново_Село/Струмица 17.03.2018 17:00 0967 19.9 038 06.6 исток 00.0
Охрид 17.03.2018 15:00 0912 15.8 048 01.9 југ-југозапад 00.0
Охрид 17.03.2018 16:00 0911 15.6 049 02.4 југ-југозапад 00.0
Охрид 17.03.2018 17:00 тишина
Пожар/Конче 17.03.2018 15:00 0885 10.6 079 04.7 југ-југоисток 00.0
Пожар/Конче 17.03.2018 16:00 0884 09.8 083 00.1 југ-југоисток 00.0
Пожар/Конче 17.03.2018 17:00 0885 09.5 084 06.4 југ-југоисток 00.0
Пожаране/Гостивар 17.03.2018 15:00 11.7 067 01.1 исток-североисток 00.0
Пожаране/Гостивар 17.03.2018 16:00 11.4 070 00.8 југозапад 00.0
Пожаране/Гостивар 17.03.2018 17:00 12.2 063 01.2 север-североисток 00.0
Пониква/Кочани 17.03.2018 15:00 10.7 057 04.0 исток-југоисток 00.0
Пониква/Кочани 17.03.2018 16:00 10.6 057 03.5 исток-југоисток 00.0
Пониква/Кочани 17.03.2018 17:00 10.3 058 02.6 исток-југоисток 00.0
Попова_Шапка/Тетово 17.03.2018 15:00 0808 06.5 061 04.4 југозапад 00.0
Попова_Шапка/Тетово 17.03.2018 16:00 0807 06.2 063 03.6 југ-југозапад 00.0
Попова_Шапка/Тетово 17.03.2018 17:00 0808 06.2 064 03.7 југозапад 00.0
Ресен 17.03.2018 15:00 тишина
Ресен 17.03.2018 16:00 тишина
Ресен 17.03.2018 17:00 тишина
Скопје/Гази_Баба 17.03.2018 15:00 18.4 048 02.5 исток-југоисток 00.0
Скопје/Гази_Баба 17.03.2018 16:00 18.3 048 01.2 југ-југозапад 00.0
Скопје/Гази_Баба 17.03.2018 17:00 17.3 053 01.5 исток-југоисток 00.0
Скопје/Зајчев_Рид 17.03.2018 15:00 0964 17.7 049 02.8 исток-југоисток 00.0
Скопје/Зајчев_Рид 17.03.2018 16:00 0963 17.1 052 02.8 југ-југоисток 00.0
Скопје/Зајчев_Рид 17.03.2018 17:00 0963 16.9 053 01.2 југ-југоисток 00.0
Скопје/Карпош 17.03.2018 15:00 тишина
Скопје/Карпош 17.03.2018 16:00 тишина
Скопје/Карпош 17.03.2018 17:00 тишина
Сливово 17.03.2018 15:00 16.7 042 / 00.0
Сливово 17.03.2018 16:00 15.9 043 / 00.0
Сливово 17.03.2018 17:00 15.4 043 / 00.0
Струмица 17.03.2018 15:00 0975 21.0 038 03.3 југоисток 00.0
Струмица 17.03.2018 16:00 0975 20.4 041 02.7 југоисток 00.0
Струмица 17.03.2018 17:00 0975 19.0 046 03.4 исток-југоисток 00.0
Суви_Лаки/Берово 17.03.2018 15:00 17.3 / 00.0
Суви_Лаки/Берово 17.03.2018 16:00 16.6 / 00.0
Суви_Лаки/Берово 17.03.2018 17:00 16.0 / 00.0
Тетово 17.03.2018 15:00 0947 12.3 074 02.3 југ-југозапад 00.0
Тетово 17.03.2018 16:00 0946 12.1 074 01.5 југ-југозапад 00.0
Тетово 17.03.2018 17:00 0946 11.7 077 00.9 југозапад 00.0
Тополчани 17.03.2018 15:00 18.3 038 08.0 југоисток 00.0
Тополчани 17.03.2018 16:00 17.8 040 08.9 југ-југоисток 00.0
Тополчани 17.03.2018 17:00 16.6 040 14.4 југоисток 00.0
Штип 17.03.2018 15:00 0962 18.8 042 12.4 југ-југоисток 00.0
Штип 17.03.2018 16:00 0961 18.0 047 11.9 југ-југоисток 00.0
Штип 17.03.2018 17:00 0961 16.9 054 13.8 југ-југоисток 00.0
0


Заб. во март и април Обновување на податоците ќе е на секој час.

Share/Save/Bookmark

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 1101 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Метеорологија - Бази на метеоролошки податоци - Автоматски мет. станици
Share/Save/Bookmark