Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Paralajmërime sipas rajoneve,(Mk)

Shtyp
Renditja e përdoruesit: / 427
DobëtMirë 

Niveli i rrezikut më të madh nëpër rajone.Secili rajon është i ndarë me ngjyra sipas rrezikut që paraqitet. (shih më poshtë për ndarjen e rajoneve,nivelin e rrezikut dhe elementet).

Prej vitit 29.09.2011 çdo dit më vonë deri ora 12 (koha lokake) paraqiten materijale grafike të cilët paraqesin nivelin  e rrezikshmërisë  për ditën e sotshme dhe të nesërmen..

Nëse rajonet janë me ngjyrë бело të bardhë(më shpesh në hartën për ditën e nesërme),pritni derisa nuk janë të publikuara të dhënat e reja.

Paralajmërime për sot

{mosmap mapType='Map'|lightbox='1'|lbxwidth='600px'|lbxheight='500px'|lbxcaption='Paralajmërime për sot'|lbxzoom='9'|kml='http://meteo.gov.mk/images/stories/art/ers/dp000a002001200mk.kml'}

 
Paralajmërime për nesër

{mosmap mapType='Map'|lightbox='1'|lbxwidth='600px'|lbxheight='500px'|lbxcaption='Paralajmërime për nesër'|lbxzoom='9'|kml='http://meteo.gov.mk/images/stories/art/ers/dp001a002001200mk.kml'}

 
 

Shih: A shfletuesin tim paraqet të dhënat e fundit?

Elementet

Paralajmërimet paraqiten në elementet më poshtë:
1. era era
2. врнежи rreshje

3. невреме stuhi

4. високи температури temperatura të larta

5. ниски температури temperatura të ulta

6. магла mjegull

7. снег и заледување borë dhe ftohje

 
Niveli i rrezikshmërisë

Për secilin nga rajonet përcaktohen 4 nivele të rrezikshmërisë:
1. зелено e gjelbërt - nuk ka rrezik

2. жолто e verdhë - rrezik i vogël (paraqitje e jashtzakonshme)

3. портокалово e portokalltë  портокалово - rrezik i veçantë (paraqitje e rrezikut)

4. црвено e kuqe - rrezik me pasoja katastrofale (paraqitje e katastrofës).

Shënim:

- бело ngjyra e bardhë do të thotë që në rajon ende  nuk është paraqitur të dhëna për paralajmërime.

 
Rajone

Paralajmërimet paraqiten në 6 rajone të cilët e mbulojnë tërë teritorin e Republikës së Maqedonisë:
1. Verior - e Vardarit
2. E Osogovës - Malesheva
3. Jugor - e Vardarit
4. E Pelagonisë
5. E Ohrit - Prespës
6. Pollogu - Poreçja

 

 
 

 

Sistemi i alarmëve në portalin meteo.gov.mk është në përputhshmëri me inicijativën e Europës në EUMETNET për Meteoalarm dhe projekti për ndjekje të  Valëve të nxehtit në Organizatën Botërore shëndetsore dhe Ministrinë e Shëndetsisë në Republikën e Maqedonisë.

Prezantimet e këtij sistemi mbi audiencat profesionale:

 

Të dhënat e matura perfundimatare:

Vlerat e matura
 
Nga rrjeti matës
 
Sqarim
Të dhënat janë të matur në rrjetin e vendeve të matjes të DHP që kanë program sinoptik per punë. Ky program përfshin monitorim të vazhdueshëm dhe procedurat e matjes çdo 3 orë dhe raportet për rezultatet janë bërë dhe dërgohen në DHP në dhjetë minutat e fundit të mandatit. Kushtet janë të përcaktuara në rregullat e OBM, gjegjësisht duke filluar nga 00:00 UTC (shënuar zonën e parë që fillon nga meridiani Greenwich dhe diku është regjistruar si GMT). Koha lokale këtu është Koha e Evropës Qendrore CET = UTC + 1, me korrigjimin për të kursyer kohë të ditës (1 orë në verë).
 
 

 

 

Për të kaluar në 3D zgjedheni mundësinë "Earth" (më lart, në anën e djatht të hartës). Pastaj mbajeni poshtë "Ctrl", ose "Shift" dhe terhiqeni mbi hartë. Nëse prerja në 3D nuk punon, instaloni plugin shtesë Google Earth i cili është projektuar veçanërisht për shfletuesin tuaj.

 

Обновувањето на материјалите: секој ден до 12 часот за предупредувањата за тековниот и за следниот ден!

Share/Save/Bookmark
Nuk ka përkthime në dispozicion.

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Kemi 583 vizitorë n'linjë

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

e-DPHM (buletini elektronik)You are here: Paralajmërime
Share/Save/Bookmark