Gallery of UHMR products of the permanent statistical, diagnostics and forecast analysis of different parameters.

Daily precipitations Cloudiness in term Temperature on 2m in term HUMIDEX in term - spatial analysis, isolines Temperatures on 2 m. in term Minimal temperatures on 2m. 10-day mean Wind at 10 м. in term Minimal temperature at 2 m. in term

Note: some of this products are related to historical terms or periods, but still, should be interesting for the visitors or customers!

Метеограми 48 часа (WRF, Мк)

Print
User Rating: / 114
PoorBest 
There are no translations available.

Графичките продукти се резултат од работата на еден потполно автоматизиран систем за нумеричко моделирање на времето (моделот е активен неколку години во УХМР). Официјалната прогноза ја подготвуваат синоптичари кои критички ги анализираат резултатите од работењето на повеќе нумерички модели (некои од тие податоци се достапни само за националните метеоролошки служби) и во одредена мера се раководат и од своето повеќегодишно искуство.

 

Метеограми за повеќе локации (одберете од јазичињата):

Градови
 
 
Езера
 
 
Планини
 
 
 

 

 

За да го видите метеограмот за тековните 48 часа (сметајќи од полноќ) за одбрана локација застанете со глувчето врз некоја од намалените слики и почекајте да се појави името на локацијата и притиснете еднаш со глувчето за да го видите метеограмот.

Обновувањето на материјалите е секојдневно, околу 13 часот по локално време (работењето на нумеричките модели бара големи ресурси а создавањето на графички материјали дополнително го зголемува потребното време на работа)!

Share/Save/Bookmark

Meteo - warning
 
About
This is latest official warning published by UHMR. Every warning is prepared by the forecasters on the daily basis, but if it is needed can be changed sometime once or twice in the period of last 24 hours.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
We have 621 guests online

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)You are here: Meteograms (48 h)
Share/Save/Bookmark