Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Температура на воздухот на 2м. (НММ, Ев.)

Печати
Оценка од корисникот: / 72
НајлошоНајдобро 

Резултати од метеоролошки нумерички модел од типот NMM (Нехидростатски модел за средни размери), пресметки со резолуција од 22 км. за регионот на Европа


 

Температура на воздухот (вообичаено измерена на висина од 2 м. и во метеоролошка куќичка), е мерка за топлина на воздухот на дадена локација. Освен овој параметар, потребно е да се знае најмалку уште и количеството на влага, па да се има претстава за својствата на воздушната маса за која станува збор. Анимацијата е составена од математички, нанапред пресметани состојби (прогнози) за период од 72 часа (3 дена) и тоа со вредности на секои 3 часа по една претставена карта, сметајќи од почетокот на денот (полноќ).

 

Обновувањето на материјалите е секојдневно на порталов во претпладневните часови!

Share/Save/Bookmark

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 855 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Прогноза - Моделирање на времето - Температура на воздухот на 2м. (НММ, Ев.)
Share/Save/Bookmark