Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Метеоаларм со учество на Македонија

Печати
Оценка од корисникот: / 3
НајлошоНајдобро 

Рамката на проектот Метеоаларм станува се покомплетна.

Овде можете да ја погледнете последната создадена слика од информациите на сите во овој момент активниl Еуметнет членки:

Extrime   high temperatureExtreme low temperatureThunderstormsForestfire

Посетете ја и страницата на http://meteoalarm.eu

Во текот на последниве денови на јуни 2010 на кратка работна средба во Салцбург (Австрија), 3 од преостанатите вкупно 4 земји кои сеуште не беа вклучени (Црна Гора, Босна и Македонија) започнаа со процесот на имплементација на оваа идеја во нивните региони. Целата идеја (започната уште од 2000 г.) е управувана од Австриската метеоролошка служба и денес стана серизна заедница, со намера да е основа на комплексен Европски ситем за известување.

 

Share/Save/Bookmark

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 1147 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Актуелни податоци - Метеоаларми (Еу) - Метеоаларм со учество на Македонија
Share/Save/Bookmark